околу тимот

Најнови вести

Последен одигран натпревар
Прва Лига - 10 коло
Скопје


Сабота
02.12.2023 17:00 

 

Следен натпревар
Прва Лига  - 11. коло
"Боро Чурлевски" - Битола


Сабота
09.12.2023


кошарката во Битола

Нашата Историја


Клубот бил основан во 1992 година во Битола. Првично, клубот бил познат под името КК Младост Металец, име кое го користел до 1996 година.


повеќе

300×100-logo

Генерален спонзор

Од оваа сезона, горд спонзор на КК Пелистер е Битолската компанија Taskforce. Заедно до врвот!

 

Поддржувачи